Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

17:38

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 308 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Горловку, Саханку, Коминтерново, Докучевск, Јасиноватски пункт, Петровски и Трудовски рејон Доњецка као и Доњецки аеродром. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска а сви докази о кршењу примирја предати су мисији ОЕБС.

15:30

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација у зони одговорност НМ карактерише се као напета али стабилна. Током протекле ноћи украјинске снаге су 3 пута напале територију ЛНР. Нападали су из правца насеља Луганское позиције НМ у Логвинову и Калиновки. Такође у Беловодск 50 километара од Станице Луганске стигла је нова јединица украјинске војске од 100 људи са униформама без ознаке распознавања.

 

На јаворовском полигону (Лавовска област Западна Украјина) поново се одржава обука украјинске војске у којој учествују страни инструктори.

 

Јутрос од 10 часова поново се гранатира Зајцево. Током напада уништене су 4 куће а војска ДНР оборила је украјинску беспилотну летелицу. Није мирно ни у околини Доњецка. Напада се Трудовски и Кијевски рејон града, аеродром, и Волво центар.

 

Напади на Саханку на југу ДНР се настављају. Становништво Мариупоља саопштава да до града допиру канонаде.

12:16

 

Током ноћи и јутра украјинске снаге нису мировале ни на једном делу фронта. Синоћ око 22:00 напали су Јасиноватски пункт и гранатирали до поноћи. Током ноћи и јутра нападали су на свим подручјима.

 

Доњецк: Нападани су Волво центар, Абакумово, Петровски рејон.

 

Горловка: Нападали су Зајцево и Широку Балку

 

Мариупољски правац-југ ДНР: Нападали су Саханку, Водјаное и Коминтерново.

 

Ситуација остаје напета на свим линијама фронта посебно на пункту код Јасиновате.

Тагови: ;