Пету годину заредом, Арно Гујон и његова организација «Солидарност за Косово» организује летовање на мору за 42 деце из косовских енклава. Малишане је одабрала рашко-призренска Епархија по социјалним критеријумима у забаченим селима Косовског поморавља, централног Косова и у Метохији.

 

Деца са Космета на летовању

 

 

Дечаци и девојчице бораве у Тивту, у породичном летовалишту, од 12. до 19. јула, наводи се у саопштењу организације «Солидарност за Косово».

 

«Деца су била невероватно узбуђена када су видела плави хоризонт мора који се шири у недоглед. Њихове очи су се зацаклиле од среће! Овде су први пут открили чари купања и упознали море», каже Арно Гујон, директор те организације.

 

 

Поред плаже, на коју иду сваки дан, деца уче и да пливају и баве се спортским и уметничким активностима.

 

«Ово путовање је прилика за најсиромашнију децу да прекину живот у изолацији, упознају другу децу, стварају пријатељства, и истовремено уживају у распусту на мирном месту, далеко од посебно тешке свакодневице», додао је Гујон.

 

 

Овај хуманитарни пројекат у потпуности финансира организација «Солидарност за Косово» захваљујући подршци својих десет хиљада донатора из Француске којима је посебно стало до среће ових малишана.

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ; ;