Организација „Албанска народна армија“ запретила је да ће доћи до рата Албанаца и Црногораца уколико буде ратификован споразум о демаркацији са Црном Гором, објавили су медији у региону.

 

Crna-Gora-Albanci-tzv.KOsovo-granica-01-640x427 (1)

 

Ова организација позвала је политичке партије у Црној Гори да одбаце споразум јер ће његовим прихватањем „преузети одговорност за избијање рата између два народа“, преноси Искра.

 

У прогласу ове организације достављеном медијима наводи се да ће посланици Скупштине самопроглашеног Косова бити сматрани издајницима уколико на седници 1. септембра гласају за споразум о демаркацији.

 

Из „Албанске народне армије“ наводе, односо њихове најаве се могу сматрати претњама, да ће њихови чланови бити распоређени на одређеним местима како би пратили развој ситуације.

 

Иначе, подсећања ради, овакве најаве, односно претње, биле би можда и схваћене као „неумесне шале“ или „празне пропагандне приче“ да прошле недеље у Црној Гори није боравио заговорник „уједињене Албаније“ Тахир Велију, који је тајно организовао састанак у брдима изнад Тузи, далеко од очију јавности.

 

sdgsdc

 

Подсећања ради, након одржаног скупа, новинари су некако дошли до Велијуа који је том приликом казао да треба да постоји уједињена Албанија која ће територијално спојити све албанске земље у региону.

 

„Стварање уједињене Албаније подразумева спајање свих албанских територија, и то у једну националу државу. Дакле, све албанске територије треба да се споје у једну, чак и Тузи“, поручио је том приликом Велију, додајући да очекује подршку народа.

 

Такође треба подсетити да су Косовски Албанци, почетком овог месеца три сата блокирали регионални пут Рожаје-Кула-Пећ, који је био неколико сати непроходан за све врсте возила јер су Албанци демонстрирали незадовољство демаркацијом тзв. црногорско-косовске границе.

 

 

 

ин4с

Тагови: ; ;