ОПЕРАЦИЈА У СИРИЈИ ИЗАЗВАЛА ЈЕ ПОРАСТ ИНТЕРЕСОВАЊА ЗА „СУ-34

Вицегувернер Новосибирске области Сергеј Сјомка је изјавио да је операција ваздушних и свемирских снага Русије у Сирији довела до потписивања нових уговора за извоз и набавку борбеног авиона Су-34 који се производи у Новосибирску :

„Квалитет,управо квалитет, који се потврдио током ваздушних и свемирских операција у Сирији, утицао је да се повећа количина уговора за извоз војних авиона. То је квалитет руског оружја. Појавили су се захтеви, предлози за закључивање уговора. “

Russian_Air_Force_Sukhoi_Su-34

Према вицегувернеровим речима, ове године, као и прошле, Новосибирска ваздухопловна фабрика корпорације „Сухој“ планира да испусти 16 нових авиона Су-34.

Сјомка је такође рекао да је у периоду од јануара до септембра 2015. године у регијону обим производа произведених од стране предузећа војно-индустријског комплекса процењен на 42 милијарди рубаља (65% годишњег плана; повећање у односу на исти период прошле године износи 4 % у упоредним ценама и око 17% у садашњим.

„Наша предузећа данас раде без прекида. Планови за наредну годину су мали у односу на раст у сличној процени и биће на нивоу од 3% -4% „.