У Србији основано патриотско удружење новинара – „Евроазијски форум“

„Пре посете Крима недавно основали смо у Србији удружење новинара које се зове „Евроазијски форум новинара“, – рекла је за NewsFront директор Центра за геостратешке студије, политичарка из Патриотског блока и новинарка из Србије, члан званичне делегације на Криму.

ac3e8e0-1384412321-o-848806-1-

С обзиром да већина новинарских удружења у Србији, постоји их неколико, они су углавном усмерана на Запад, зато што већину медија у Србији Запад држи под контролом…. За нас је било важно да основамо једно удружење које ће бити алтернатива свим удружењама која пласирају западна информација у медијама која су потпуна погрешна.

Удружење смо основали ја, мој колега Бранко Жујовић који је годинама писао за „Глас Русије“ а сада живи у Кини, и још један колега Душан Ковачев из Србије. У том удружењу већ смо почели да окупљамо новинаре који се бави евроазијском простором и који пише објективно. Наш циљ је да окупимо на једном месту новинаре који се заиста баве истраживачким новинарством, који пише истину а не да имамо неко удружење које са бави пропагандом.

Наш циљ је да сарађујемо и са руским медијама, и са кинеским, и са другим медијама да размењајемо информације, да упознајемо и да повезујемо новинаре. И биће нам драго да и ви будете наш члан и сви новинаре из Русије су добродошли. Имамо велике планове. Организоваћемо изложбе, конференције, округле столове у Београду и надамо се и на другим местима. Мислим да је то један сјајан пројекат кроз који ће моћи да се повежу објективни независни новинари и новинари који су усмерени на тај евроазијски простор.