Србија је добила до сада најозбиљнији ултиматум Европске уније! Брисел је властима у Београду дао рок да најкасније до 31. децембра 2015. године уведе санкције Русији и потпуно усклади своју спољну политику са политиком ЕУ.

ujedinjeni-zastave-eu-srbije-i-rusije-1417382394-594821

Због неподржавања санкција ЕУ према Русији, Србија има добре могућности за проширивање испоруке пољопривредних производа у РФ, речено је у материјалима за састанак руског председника Владимира Путина и српског премијера Александра Вучића.

Али из Брисела поручују да ће, ако Београд не уведе санкције Москви, прекинути преговоре о придруживању и укинути сваку финансијску помоћ нашој држави.

Како одлично обавештени извори тврде, европски званичници су поручили Србији да овог пута неће гледати кроз прсте када је реч о односима с Русијом.

– Став Брисела је да Србија мора усагласити спољну политику са ЕУ. То значи да ће, ако не уведе блокаду Путиновог режима, Европа блокирати отварање поглавља и даље преговоре. Београду је јасно стављено до знања и да у том случају неће бити пара из претприступних фондова – тврде извори.

Подсетимо, недавно је британски амбасадор у Србији Денис Киф рекао да је Европа свесна посебних односа Србије и Русије, али да наша држава мора своју спољну политику да усклади са политиком ЕУ.

Тагови: