У материјалима за састанак Владимира Путина и српског премијера Александра Вучића је наведено да се таква могућност појавила у вези са принципијелном позицијом Србије да се не придружи анитруским санкцијама.

BCC64B7E-49DB-46D9-A6E9-AA6924BDBDEB_mw1024_s_n

Премиjер Aлекасандар Вучић састао се данас пре подне са председником Русиjе Владимиром Путином, са коjим ће потврдити све договоре коjи су са руским партнерима дефинисани током тродневне посете делегациjе Србиjе Mоскви. Састанак jе почео нешто пре поднева, по средњеевропском времену.

 

Због неподржавања санкција ЕУ према Русији, Србија има добре могућности за проширивање испоруке пољопривредних производа у РФ, речено је у материјалима за састанак руског председника Владимира Путина и српског премијера Александра Вучића.

 

„Добру перспективу има узајамна сарадња у области пољопривреде, а посебно у сфери проширивања испоруке у Русију пољопривредних и прехрамбених производа.  Додатне могућности у том правцу су отворене у вези са принципијелном позицијом Србије да се не придружи антируским санкцијама ЕУ“ – наведено је у материјалима.

 

Вучић jе претходних дана разговарао са премиjером те земље Дмитриjем Mедведевом, руководством броjних руских фирми коjе послуjу у Србиjи, попут Гаспрома и Руских железница, и учествовао на пословном форуму српских и руских привредника, као и на саjму нових технологиjа «Oтворене иновациjе 2015».

 

Између осталог, српски премиjер jе навео да ће са председником Русиjе разговарати о бесцаринском извозу фиjатових возила у ту земљу, набавци новог наоружања за Србиjу и искоришћења њене наменске индустриjе, инфраструктурним проjектима…

Тагови: ;