Амерички сенатор Џон Мекејн након сусрета са предсједником Скупштине Црне Горе Ранком Кривокапићем поручио је да Сједињене Америчке Државе снажно подржавају чланство Црне Горе у НАТО.

 

mekejn-djukanovic

 

“Имате пуну подршку у Конгресу, и ми ћемо урадити све што можемо да добијете позив што прије. Ово су опасна времена са Владимиром Путином у акцији. Црна Гора мора да добије позив за чланство по мом мишљењу”, казао је Мекејн, преноси Антена М.

 

Према његовим ријечима Русија наставља да подржава опозицију, али није то једини случај.

 

„Црна Гора је прелијепа земља и што је још важније добар пријатељ Америке. Драго ми је што наша администрација подржава чланство Црне Горе. То има пуну подршку Конгреса и урадићемо све што можемо да се тај процес доврши. Ово су опасна времена, са Владимиром Путином у покрету. Црној Гори је потребно чланство у НАТО-у.“

 

На питање Гласа Америке да прокоментарише улогу Русије у актуелним збивањима у Црној Гори, Мекејн је одговорио да се то не догађа само у том подручју.

 

Русија наставља да подстиче опозицију, да шири пропаганду, али Црна Гора није једина.  Погледајте балтичке земље, Молдавију. Владимир Путин покушава да обнови руску империју. Ми, САД и НАТО морамо да му покажемо да постоји граница његовој агресији„, поручио је сенатор Мекејн.

 

(ИН4С)

Тагови: