У Црној Гори је основана ШНР — Шушањска народна република. Али, како што је појаснио један од основача, одцепљење територије није у питању.

 

IMG_5358

 

«Прије свега, ми смо били одушевљени Новорусијом и храбром борбом ДНР и ЛНР за слободу – отуда и инспирација за име нашег покрета», — каже Војо Мистовић.

 

«О Шушањској Народној Республици ми „званично“ говоримо овако: „Шушањска Народна Республика је добровољно удружење слободних људи за добробит и ползу нашега народа и отаџбине“. Под „нашим народом“ сматрамо и наш једноплемени руски народ. Шушањска Народна Республика у самом имену има то рјешење — да се слобода осваја, да се за слободу треба борити. Идеја је да се овај наш народ изведе из коматозног стања, јер му стално обећавају «рај европске уније». Наша снага је мала, али ми не смијемо ћутати, колико год били мали, ми ћемо се борити за јединство са руским народом. Лично моја — политичка платформа је — безусловно уједињење Црне Горе, Србије, Републике Српске и Македоније са Руском Федерацијом. До тада, борићемо се да се Шушањ присаједини Русији», — дода основач организације.

 

Шушањ је велико градско насеље у Бару — граду на обали Јадранског Мора у Црној Гори.