Крим се захваљујући референдуму вратио кући и то је био најбољи начин да се одбране демократске вредности. Патриотски блок у Србији зато сматра да би Београд требало да распише референдум и да се народ изјасни да ли жели у ЕУ. На тај начин сачували би се Косово и пријатељски односи са Русијом, речено је данас у Москви на конференцији за штампу.

 

двери

 

Представници српског Патриотског блока су претходне недеље боравили у посети Криму и Москви. Од представника власти, како на самом полуострву, али и у руској престоници, српска делегација је добила подршку за идеју да би у Србији требало одржати референдум.

 

Наравно, интересантно је да режим у Кијеву сматра да су сви они који посећују полуострво криминалци, а да је легитимно изабрана власт заправо окупациона, додао је заменик председника Савета министара Републике Крим.

 

Обрадовић је додао да је основна разлика у ставовима њиховог блока у односу на ставове актуелне власти у Србији то што они сматрају да Крим јесте Русија. Наравно, сматра председник Двери, већина медија у Србији, који су под директним утицајем и притиском Запада, покушава да сакрије ову истину.

 

«Ипак, због реакције украјинског амбасадора у Београду сазнало се за нашу посету Криму и користимо прилику да се захвалимо Амбасади Украјине на бесплатној реклами“, закључио је Обрадовић.

Тагови: