Председник Јединствене Србије (ЈС) Драган Марковић оценио је данас да Албанци на Косову и Метохији за блокаду примене Бриселског споразума имају подршку три велике светске силе — «једне преко баре, друге у Европи и још једне», не прецизирајући на коју мисли.

 

dragan-markovic-palma-foto-nemanja-pancic-1442103806-739407

 

«То што не поштују Бриселски споразум, што неће да дозволе се формира Заједница српских опстина, Суд за ратне злочиње припадника ОВК…, они то не раде сами, за то имају подршку три велике силе, једна је преко баре, друга у Европи и још једне», рекао је Марковић новинарима.

 

Марковић је упитао и зашто по том питању ћуте Европа и Брисел.

 

«Не оглашавају се они који све време траже од Србије да поштује оно што међународна заједница тражи од ње», истакао је Марковић и додао да «неки од европских представника као што је Мајкл Девенпорт (шеф канцеларије ЕУ у Србији) нису подигли глас и нису отишли на Косово да кажу тамошњим Албанцима зашто не поштују оно што су потписали».

 

«Али, тај Девенпорт је подигао глас и био на челу колоне геј параде у Београду, јер желе да нам прикажу како су то европске вредности, али то нису вредности за које се Србија залаже», рекао је Марковић.

 

Марковић је поновио да је «Србија испунила све своје обевезе и Европа мора Србију да прими у ЕУ као часну и поштену државу, као државу која је најбоље збринула азиланте са Блиског Истока, јер је српски народ доживео голготу и зна како је када вас неко протера са огњишта».

Танјуг

 

Тагови: