Крим се захваљујући референдуму вратио кући и то је био најбољи начин да се одбране демократске вредности. Патриотски блок у Србији зато сматра да би Београд требало да распише референдум и да се народ изјасни да ли жели у ЕУ. На тај начин сачували би се Косово и пријатељски односи са Русијом, речено је данас у Москви на конференцији за штампу.

 

1395302793_crimea

 

Представници српског Патриотског блока су претходне недеље боравили у посети Криму и Москви. Од представника власти, како на самом полуострву, али и у руској престоници, српска делегација је добила подршку за идеју да би у Србији требало одржати референдум.

 

Григориј Мурадов се овде надовезао на речи својих српских саговорника, рекавши да је јасно да се против Русије, посебно Крима, води велики медијски рат.

 

„Подсетимо се речи Викторије Нуланд (помоћнице државног секретара САД за Европу и Евроазију) која је Крим назвала ’царством терора‘. Напротив, сви који су посетили Крим, могли су да посведоче о спокојном животу на нашем полуострву“, рекао је Мурадов.

(Спутњик)

 

Тагови: