Крим се захваљујући референдуму вратио кући и то је био најбољи начин да се одбране демократске вредности. Патриотски блок у Србији зато сматра да би Београд требало да распише референдум и да се народ изјасни да ли жели у ЕУ. На тај начин сачували би се Косово и пријатељски односи са Русијом, речено је данас у Москви на конференцији за штампу.

 

Sanda-Raskovic-Ivic

 

Представници српског Патриотског блока су претходне недеље боравили у посети Криму и Москви. Од представника власти, како на самом полуострву, али и у руској престоници, српска делегација је добила подршку за идеју да би у Србији требало одржати референдум.

 

Према речима председнице ДСС–а, чланови Патриотског блока ће након ове посете бити најбољи амбасадори руског Крима у Србији и региону, где се живи хармонично, што је омогућило управо одржавање референдума. Ивићева је на том примеру објаснила зашто би референдум у Србији, али и региону, био добро решење.

„Ми видимо ситуацију у Црној Гори где актуелна власт Мила Ђукановића у спрези са Западом не дозвољава и не расписује референдум о евентуалном приступању НАТО–у. Данас је Црна Гора дубоко подељена држава на ивици грађанског рата и крвопролића. Са друге стране имате сличну ситуацију у Републици Српској где Запад такође не подржава, односно изразито је против референдума о правосудним органима. Запад је схватио Дејтон као једну транзитну варијанту, која би довела до тога да на крају БиХ постане централизована држава у којој би Срби изгубили свој ентитет“, — рекла је Санда Рашковић Ивић.

(Спутњик)

Тагови: