Шиптарски окупатори у Приштини неће формирати Заједницу српских општина (ЗСО) како налаже Бриселски споразум, уколико (не)Уставни суд одлучи да то није у складу са тамошњим законима.

 

541064_103105c1_f-620x330

 

Овакав радикалан потез Приштине најавила је председник покрајине Атифете Јахјага, а потврдио је и премијер Иса Мустафа. Он је чак запретио хапшењем Срба који се усуде да формирају аутономију.

 

„Срби могу да прогласе аутономију али то не би важило, јер су приморани да поштују законе Косова. У супротном Косовске институције мораће да предузму мере. Онај који крши закон може да заврши у затвору и то је гарантовано и споразумом о правосуђу“, рекао је Мустафа.

 

Испоставило се тако да главни капитал који је српска страна извукла у преговорима са Приштином не само да је на дугачком штапу, већ има великог изгледа да до формирања ЗСО не дође.

 

Објава приштинских званичника да не журе и да можда и неће бити формирана ЗСО, дочекала је председника Владе Србије Александра Вучића у Москви, где је завршавао званичну посету Русији.

 

 

Ј. Арсеновић / Вести

Тагови: