Полиција Републике Српске спречила је припремљени терористички напад у бијељинском насељу Јања, саопштено је у Центру јавне безбедности Бијељина.

 

specijalci srpske sa amblemom

 

Претресом хотела «Далас» у Јањи пронађена је већа количина запаљивих течности, експлозивних и пиротехничких материја, које су биле међусобно повезане с циљем уништења овог објекта, који је физички повезан са већим бројем стамбених објеката, истичу у полицији.

 

Припадници ЦЈБ Бијељина и Управе за борбу против тероризма и екстремизма МУП- Републике Српске, у сарадњи са Агенцијом за истраге и заштиту БиХ дошли су до оперативних сазнања да на подручју ЦЈБ Бијељина може доћи до извршења терористичког акта или другог тешког кривичног дела с циљем угрожавања безбедности грађана и имовине у већем обиму и изазивања верске, националне и расне нетрпељивости.

 

Поступајући према тим сазнањима, полиција је прикупила податке о могућим објектима напада и данас извршила претрес хотела «Далас» у коме је и откривена припрема за терористички напад.

 

Из ЦЈБ Бијељина наводе да је благовременим дејством полиције и Управе за борбу против тероризма и екстремизма МУП- Републике Српске спречено извршење напада, а полицијски службеници настављају рад на расветљавању свих околности које су могле довестио до напада.

 

Предузимање свих мера вршено је под наџором Окружног тужилаштва у Бијељина. У ЦЈБ Бијељина у току је обраћање портпарола, а полиција ће медијима прослиједити снимак претреса.

 

Вијести

Тагови: