Српска лига понудила је оригинално решење за Косово и Метохију. Наиме, СЛ је изашла вечерас са предлогом да Србија уступи Косово и Метохију Руској Федерацији, и то на 99 година.

 

aleksandar-djurdjev-Srpska-liga-media-centar-650x432

 

«Свесни свих недоречености и недоследности Европске Уније, узимајући у обзир целокупан однос снага у свету, као народ и озбиљна држава, морамо размишљати о свим могућностима које се односе на питање Косова и Метохије и у том контексту трагати за националним интересом» – поручују из СЛ.

 

Они наводе да би наставак пута ка ЕУ и отварање новог поглавља значило „прећутно или отворено признање независност Косова и Метохије“. У Српској лиги такође верују да само одустајање од чланства ЕУ и окретања Русији не би аутоматски решио безбедоносне проблеме које Србија има. Зато Српска лига предлаже да Србија део своје територије, Косово и Метохију, уступи Руској Федерацији.

 

«Како безбедност и људска права Срба нису успели да обезбеде не НАТО ни ЕУЛЕКС, логично је да Србија затражи помоћ од светске силе која то може да учини, Русије – кажу они.

Правда

Тагови: