Крим се захваљујући референдуму вратио кући и то је био најбољи начин да се одбране демократске вредности. Патриотски блок у Србији зато сматра да би Београд требало да распише референдум и да се народ изјасни да ли жели у ЕУ. На тај начин сачували би се Косово и пријатељски односи са Русијом, речено је данас у Москви на конференцији за штампу.

 

1100681282

 

Представници српског Патриотског блока су претходне недеље боравили у посети Криму и Москви. Од представника власти, како на самом полуострву, али и у руској престоници, српска делегација је добила подршку за идеју да би у Србији требало одржати референдум.

 

За становнике Крима, референдум је прошлост, а полуострво се окреће будућности и постаје велико градилиште, што је потврдио и Георгиј Мурадов, заменик председника Савета министара Републике Крим. Он је нагласио важност састанака српске делегације, како са представницима локалних националних заједница, тако и са представницима пословних кругова.

 

„Постигнут је договор о посети групе српских бизнисмена Криму, где ће се упознати са могућностима будуће пословне сарадње и потенцијалима полуострва“, изјавио је Мурадов.

 

Заменик председника савета министара републике Крим се задовољством се осврнуо и на сусрете које је српска делегација остварила у Москви, са обзиром да су представници Патриотског блока били примљени и у Државној думи, Савету федерације, али и у Министарству спољних послова Руске Федерације.

(Спутњик)

Тагови: