Митрополит црногорско-приморски Српске православне цркве (СПЦ) Амфилохије Радовић изјавио је данас да је признавање Косова, али и потврђивање и прихватање да уђе у Унеско најсрамнији чин и издаја Црне Горе.

 

528675_amfilohije-radovic-foto-oliver-bunic_f

 

»Када је та, већ осамостаљена Црна Гора, признала Косово као независну државу ја сам пред хиљадама људи јавно изговорио да је то најсрамнији чин у историји Црне Горе. То сам рекао онда, то сам поновио и понваљам непрекидно нарочито и сада када је та иста, таква, власт у Црној Гори, не Црна Гора, треба да правимо разлику, признала, потврдила и прихватила улазак Косова у УНЕСКО», рекао је Амфилохије за Радио Београд.

 

Како каже, по његовом схватању, то је издаја Црне Горе.

 

Митрополит црногорско — приморски напомиње и да треба правити разлику између тренутне власти која је признала, потврдила и прихватила улазак Косова у Унеско и Црне Горе.

 

Према његовим речима, прављење граница између Црне Горе и Косова је издаја саме Црне Горе, оне праве, изворне, исконске Црне Горе.

 

»Не треба изгубити из вида да је Будим Војисављевић у 11. веку имао престоницу у Призрену, да је Балшићима после распада Душанове државе припао простор Метохије до Призрена за који се борио и краљ Никола ослободивши заједоно са Војском Србије и краљем Петром И Карађорђевићем Косово», рекао је Амфилохије.

 

Дошао је тренутак да се Ђукановић повуче

 

Митрополит Амфилохије Радовић изјавио је у интервјуу за «Радио Београд» да мисли да је дошао тренутак да се црногорски премијер Мило Ђукановић повуче.

 

Митрополит је рекао да је глас Црне Горе за Косово у УНЕСКО, глас који је против Црне Горе.

 

Митрополит Српске православне цркве је нагласио да власт у Подгорици продубљује поделе у Црној Гори.

 

«Толико је узаврело у народу, да ће се протести сигурно наставити», рекао је црквени великодостојник који је оценио да подршка за улазак Црне Горе у НАТО расте зато што су уложени милиони за пропаганду.

 

(Танјуг)

Тагови: