БЕОГРАД – СНС ужива поверење чак 51,5 одсто бирача, док је ДС све ближе борби за цензус од пет одсто, показује најовије истраживање агенције Фактор плус.

Vojislav-Seselj-Jutjub-650x424

Резултати анкете коју је спровео Фактор плус од 26. до 30. октобра показују да би на посланичка места у Скупштини Србије, уколико би данас били одржани парламентарни избори, могле да рачунају само четири странке.

Да се сутра одрже избори на њих би изашло 50 одсто испитаника, 26 одсто не би, а 24 одсто не зна одговор на то питање.

Они који би изашли на изборе, највише гласова дали би Срспкој напредној странци 51,5. На другом месту је СПС са 8,7 одсто гласова, следе радикали са 6,6 одсто, док је ДС нешто изнад цензуса са шест одсто гласова.

Све остале патрије налазе се испод цензуса.

На питање у кога имају највише поверења, испитаници су одговарали овако: Александар Вучић (58 одсто), Томислав Николић (30 одсто), Зорана Михајловић (28 одсто), Ивица Дачић (24 одсто), Бранко Ружић (17 одсто).

На врху лсетвице оних којима се најмање верује је Бојан Пајтић, а његов рад негативно оцењује 62 одсто бирача. Одмах иза њега на негативној листи су: Војислав Шешељ (57одсто), Александар Антић (56 одсто), Борис Тадић (46 одсто), а ту су поново Томислав Николић и Ивица Дачић, којима не верује 44, односно 43 одсто грађана.

Тагови: