с

Москва,2.новемра— Патријарх московски и све Руси,министар за културу РФ Владимир Мењиски и градоначелник Москве С0ргеј Собјањин откриће симболични камен темељац на месту које је одређено за градњу споменика Кнезу Влаимиру, саопштии су  у прес служби патријарха. У москви ђе се 3. новембра у 12 часова свечано открити симболични камен на месу одређеном за градњу споменика Кнезу Владимиру Радноапостолном.

У свечаностима ће учествоватиПатријарх Московскии све Руси,преседник војноисторијкоог друштва, министар културе РФ  Владимир Медински и градоначелник Москве Сергеј Собрјанин,говори се у саопштењу.

Питанје о месту градње споменика на видној локацији на Воробијавим Горама (што су начално предлагали у Војноисторијском  друству) у Москви су наишли на широки друштвени одјек. Након тога,власти Москве су одлучиле да преместе место локације скулптуре по реѕултатима интернет гласања. по нјеговим налазима, 62% Москвича је гласало за Боровидски трг.

RВИО (Интернет гласање) предложило је Мосгордуму о постављању споменика на Боровотском тргу. Комисија ѕа споменике донела је решење о градњи на  тој локацији.

Споменик се радио према нацртима Салвата Шчептеробакова и биће откривен 4. новембра.