Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин оценио је данас да је посета српског премијера Александра Вучића Русији показала да су две земље спремне да сарађују у изградњи Европе без подела и зидова, као и да развијају билатералну сарадњу у свим областима.

БЕОГРАД — Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин оценио је данас да је посета српског премијера Александра Вучића Русији показала да су две земље спремне да сарађују у изградњи Европе без подела и зидова, као и да развијају билатералну сарадњу у свим областима.

Он је на свечаном пријему у Руском дому поводом обележавања Дана народног јединства истакао да Русија и Србија треба заједничким снагама да се крећу напред и граде бољу будућност.

«Две стране истакле су своју усмереност да граде Европу без зидова и подела, без бројних раздвајања и препрека», истакао је Чепурин на пријему који су организовали Амбасада Русије и Руски центар за науку и културу у Београду.

Како је додао, Србија и Русија имају много тога заједничког те треба да сарађују у свим сферама, посебно економској, политичкој и културној.

Чепурин је, такође, захвалио српском народу на подршци коју је пружио поводом пада руског авиона изнад Синаја.

Beograd, 3. novembra 2015.- Ambasador Rusije Aleksandar Cepurin (na slici) govori na prijemu. Ambasada Rusije i Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu priredili su veceras svecani prijem u Ruskom domu, povodom proslave ruskog drzavnog praznika "Dan narodnog jedinstva", koji se obelezava 4. novembra. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr
Beograd, 3. novembra 2015.- Ambasador Rusije Aleksandar Cepurin (na slici) govori na prijemu. Ambasada Rusije i Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu priredili su veceras svecani prijem u Ruskom domu, povodom proslave ruskog drzavnog praznika «Dan narodnog jedinstva», koji se obelezava 4. novembra. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Он је подсетио да Русе и Србе веже историјско пријатељство те да су две земље недавно поставиле споменик руском цару Николају Другом у Београду, а у Чувашији је недавно откривен споменик Николи Тесли.

Како је најавио, у Санкт Петербургу ће за месец дана бити откривен споменик хероју из отаџбинског рата 1812. године генералу Михајлу Милорадовићу, а ради се на томе да се у Београду подигне споменик руском и српском архитекти Николају Краснову.

Пријему су приствовали бројни представници руских сународника у Србији, истакнуте јавне личности српске културе, као и ветерани Другог светског рата.

Током пријема одржан је и празнични концерт са наступима Руског хора сународника, Првог београдског певачког друштва, познатог руског баритона Јана Осина, као и српске певачице Радмиле Караклајић.

Извор: ТАНЈУГ