Евроазијски форум новинара изражава забринутост због ћутања црногорских новинара, медија и саме државе, након што је портал «Принцип» објавио вест да је лице повезано са криминалним активностима, заједно са командантом специјалних полицијских снага, било у командном возилу приликом разбијања демонстрација у Подгорици, изјавио је један од оснивача организације Бранко Жујовић.

 

318499-crna-gora-na-rab-na-gragjanska-vojna-apsenja-nasilstvo-i-solzavec-megju-policijata-i

 

Евроазијски форум новинара сматра да принципи професионалног ноинарства налажу новинарима и медијима да провере и истраже ову вест, а да је држава дужна да на њу пружи задовољаваући одговор.
Не желећи да се меша у политичка питања, ЕФН сматра да је ова вест, објављена пре више од недељу дана на порталу «Принцип», од кључне важности због тога што је приликом интервенције специјалних полицијских јединица у Подгорици дошло до насиља над новинарима.


Евроазијски форум новинара сматра да је присуство лица које се у озбиљној мери повезује са криминалним активностима недопустиво у командном полицијском возилу, нарочито у време интервенције укојој је брутално пребијен новинар Гојко Раичевић, уредник портала ИН4С.


Евроазијски форум новинара позива новинаре у Црној Гори на професионалну солидарност и одговорност у циљу расветљавања недавног насиља над новинарима.

Тагови: ;