У нову верзију Закона о раду Украјине је планирано да се укључе ставке које се односе на права такозване «сексуалне мањине», рекао је на састанку Скупштине посланик Павел Унгуриан.

 

Гей-парад-в-Праге-2

 

 «Покушавају да нас натерају да кроз измене и допуне установимо посебни статус за пријем сексуалних мањина у радни однос. Ми смо земља са хиљадугодишњом хришћанском историјом и не смемо дозволити да се то догоди. Посебан статус сексуалних мањина је неприхватљив, они ни до сада нису били дискриминисани».

 

«Многе земље које су се придружиле ЕУ нису унеле овакав статус, укључујући Хрватску, Румунију, Мађарску и балтичке земаље. Код нас не постоји дискриминација по било ком основу», рекао је Унгуриан.

 

Представник Владе, који је био присутан у сали, је сигуран да Кабинет није покренуо такве измене у нацрту закона који је достављен Скупштини.

 

Љутити прекор Унгуриану је упутила посланица из блока Петра Порошенка, Ирина Герашченко.

 

«То је покушај да се наметну потпуно неевропске норме људима. Хајде да забранимо слушање музике Чајковског, читање књига Оскара Вајлда. Сетимо се да је Азаров наметао друштву идеју да је ЕУ некаква друга оријентација. Шпекулације на ту тему су апсолутно срамна и антиевропска реторика. На послу послодавац треба да буде заинтересован само за једну ствар – не за сексуалну оријентацију човека, већ за то како он ради», изјавила је Герашченко.

 

«Ми као европска земља не смемо да дозволимо било какву дискриминацију»,  додала је.

Превод са руског: Лола

Тагови: