Српски добровољац Дејан Берић («Деки») о ситуацији у Донбасу:

 

10978573_445855308895669_6402060779623888158_n

Задњих пет дана фашисти су поново кренули по старом, бомбардују наше положаје. Ај то је и нормлано у рату али бомбардују цивилне циљеве. Тако да је број рањених прешао десет а погинулих шест или седам још увек се незна тачан број.
Погинула је девојчица од петнаест година у свом стану , тако да је то још једно од херојских дела украинских фашиста и њиховох налогодаваца са запада.

 

Овог пута су добили достојан одговор, како они кажу «сепаратисти» су отворили ватру, имају мртвих и рањених, кад су они морали да признају значи да их је било пооооприлично.
Иначе су кренули и песадијом углавном у насеља око Доњецка, покушали су да заузму Спартак у потпуности то је стратески важно место за Доњецк али их се добар део није вратио.
Наши снајпери су их добро задржали уз помоч митраљеза великог калибра.
Борбе су биле целодневне, такође и под Старомихајловком.
У току ових борби користили су поред минобацача 82 мм и минобацаче 120 милиметара који би требали да су одавно одведени од линије, такође тенкове , транспортере и хаубице великог калибра, ВБРови нису много радили , сем на једној позицији где су испалили цео борбеми комплет и то у потпуности по стамбеним објектима.
Тако да се обистињује оно што сам причао да колико они нехтели јер се боје толико их притискају њихови западни спонзори, али ми смо спремни да их дочекамо.
Наши људи који су преко кажу да су дошли на смену свежи непријатељи утегнути са комплетном новом опремом, апсолутно новим оружјем, значи спремају се за нешто ,видећемо наредних дана шта.
Губици које су имали ових дана ће их задржати на кратко али оне који су видели десетине својих мртвих другова, ће да одведу а да доведу нове којима ће објаснити да нико није погинуо шта висе они само сто нису ушли у Доњецк а још мало и кренуће на Москву. Тамо је читава гомила дебила са испраним мозговима.
Једино што мене плаши је то сто су се опет појавили снајперисти који су добро обучени, то немогу бити украинци јер они имају специфичан систем рада.
Неколико добрих снајпера може да направи више штете него десетак тенкова.
Ови су се показали добри и види се да имају добру опрему јер су ноћу присли јако близу (види се по томе колико је метак просао кроз тело) и убили два момка који су лежали на «цеки» метак је усао кроз главу прошао кроз врат и завршио дубоко у телу, и код једног и код другог исто, такође у борбама је двоје убијено из снајпера метком који је прошао кроз руку у грудни кос тако да није ни закцио панцир. Значи много добри са друге стране, треба их склањати.
Видећемо шта це даље да буде, углавном колико могу известаваћу.
Сви наши момци су живи и читави.

Тагови: