Током протекла два дана, авиони руске авио-групе у Сирији су обавили 81 лет на 263 локација у провинцијама Алепо, Дамаск, Деир ез-Зор, Идлиб, Латакија, Рака, Хама и Хомс.

 

На подручју насеља Марет ен Нуман у провинцији Идлиб, према подацима добијеним из заједничког информативног центра у Багдаду,у једно складиште је пре неколико дана достављен контигент анти-ракетних система. Највероватније су намењени милитантној терористичкој групи «Ал-Нусра Џибгат» у циљу уништења оклопних возила сиријске војске. Након потврде ове информације преко више канала, два бомбардера Су-25 су гађали складиште до његовог потпуног уништења.

 

У близини аеродрома Нејроб у провинцији Алепо, бомбардери Су-24М су уништили неколико зграда са радионицама за поправку оклопних возила терористичке групе Исламске Републике. У овим радионицама су поправљана војна возила, тенкови и тешко наоружање које се инсталира на џипове и камионе, који се касније шаљу на линију фронта са сиријском војском. Као последица директног пада бомбе, уништено је утврђења терориста.

 

На подручју насеља Рака, бомбардери Су-34 су погодили два утврђена контролна пункта лоцирана на периферији града. Директним поготком бомбе, уништено је утврђење терориста, као и четири аутомобила и оклопних возила.

 

У клисури планине Мгар у Дамаску, нападнута је база једне од банди Исламске Републике. У пећинама у планини, терористи су опремили складиште муниције, командни пункт и склониште за војну опрему. Након напада руске авијације, разрушена је инфраструктура терориста на том објекту, уништена су четири џипа са тешким митраљезима и два камиона.

 

Недалеко од села Мухасан у покрајини Деир- ез-Зор, бомбардери СУ-34 су извршили напад на базу за обуку групе » Џибгат ал-Нусра.» Након директног погодка навођених авио-бомби, потпуно је уништен полигон за обуку, као и зграда у којој су терористи чували експлозив.

 

У области н.п.Тмор у покрајини Хомс, бомбардерима Су-24 је уништено велико утврђење терориста, а такође и тенк, хаубица ЗУ-23 и цела минобацачка батерија.

 

Руски ваздушни напади се врше само по објектима терориста који су довољно удаљени од насељених места и културних објеката. Град Тадмор је највеће насеље у пустињској области, тако да је он полазна тачка од које се одређује подручје на коме дејствује наша авијација против терористичких циљева. Уништено утврђење терориста Исламске Републике се налази на више од 30 километара од древног Палмира.

Тагови: ;