Обустављени су сви летови руских авиона ка Египту, саопштио је новинарима прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков. Он је додао да се одлука односи на све линије из Русије у Египат, укључијући Каиро.

 

0_21c242_9588d454_orig

 

Шеф ФСБ и председник Националног антитерористичког комитета Александар Бортников изјавио је током седнице тог Комитета да је потребно привремено обуставити све летове за Египат.

 

„Све док не одредимо шта се стварно десило, сматрам да треба обуставити летове руске авијације у Египат. То се тиче пре свега туристичког канала“, рекао је Бортников.

 

Касније је прес-секретар руског председника Дмитриј Песков изјавио да се „шеф државе сложио с тим предлогом. Путин је наложио Влади да изради механизме реализације ових препорка Комитета и обезбеди повратак кући руским грађанима“.

 

Руске власти су након обуставе летова за Египат тамо упутиле празне авионе како би вратиле своје грађане са летовалишта.

Многе туристичке агенције су се нашле у финансијским проблемима због обуставе летова за Египат, с обзиром на то да су по закону дужне да клијентима који су уплатили одморе врате паре. Египат је један од најпопуларнијих туристичких дестинација код Руса.

 

Тагови: ;