Бивши агент Националне агенције са безбедност Сједињених држава открио је тајну зашто влада нјегове државе убија мирне грађане Сирије. Ствар је у томе, што циљеви беспилотних летилица се опредељују по мобилни телефонима, а не чине их конкретни људи. О томе је Сноуден раѕговарао са шведским издањем Dagens Nyheter.

 

снеско

 

» Њихови циљеви су мобилни телефони,а не конкретни грађани. У тренутку убиства оператер не зна да ли конкретни телефон се налаѕи у поседу терористе или његове мајке. То је разлог што се многи удари беспилотних летелица ѕавршавају фијаском,зато пуцају по свадбеним поворкама «- објаснио је Сноуден. Бивши сарадник Националне агенције је додао је да су информације према којима беспилотне летелице оперишу неистините,а зато и опасне.

 

Прошле године иѕдање The Intercept опубликовало је информацију да су 90% људи погинулих у акцијама војске Сједињених држава цивилно становништво Сирије,а не терористи. Међутим, у официјалним каналима војске Сјединјених држава све жртве се квалификују као терористи.

 

Сноуден је уверен што од америчких авиоудара има више штете него користи. Он сматра да се Исламска држава не би ни појавила да није било америчких удара по Ираку и Сирији.

Тагови: