Агенција Франс прес јавила је да је војни конвој с минобацачима напустио положаје у селу Писки и да се упутио ка зони под контролом власти у Кијеву.

 

Украјински нацисти у току једног дана 26 пута гранатирали ДНР — Примирје на ивици колапса кривицом Кијева

 

Оружане снаге Украјине пренеле су девет комада тешке артиљерије према линији контакта у Телмановском и Јасиноватском подручју ДНР. О овоме је данас на краткој конференцији за штампу у прес центру Доњецке новинске агенције, наводећи обавештајне извештаје, саопштио заменик команданта корпуса Министарства одбране ДНР Едуард Басурин.

 

«Наши обавештајни подаци говоре о наставаку кршења Минског споразума о повлачењу тешког наоружања са линије фронта од стране Оружаних снага Украјине. Дакле, из Андрејевке у Гранитне, до линије контакта на мање од километар од ње, пребачене су четири артиљеријске поставке — рекао је заменик комкорпуса.
— Установљене су позиције пет комада самоходних топова у насељу Првомајск, на 10 км од контакт линије».

 

Поред тога, према обавештајним извештајима, ОСУ су повукле тенковску чету у Дзержинку област, на пет километара од линије фронта северозападно од Горловке.

 

Украјинске власти саопштиле су данас да су повукле оружје с прве линије фронта на источном, побуњеничком делу Украјине, где се последњих дана чује спорадична пуцњава упркос примирју.Украјинска војска је навела да је повукла минобацаче калибра од 82 милиметра са села Писки и Опитне код бившег аеродрома Доњека, који је месецима био упориште борбе између украјинских снага безбедности и проруских побуњеника.

Тагови: