Председник покрета «Двери» Бошко Oбрадовић заложио се данас за повратак редовног служења воjног рока „за све пунолетне и телесно способне мушкарце, коjи не би био дужи од шест месеци“.

 

1387207926-Bosko Obradovic  Dveri (1)

 

Наjмање три месеца била би воjна обука, а других три месеца могу се искористити за воjна вежбања и друштвено-корисни рад на испомоћи локалним самоуправама и државним инфраструктурним и другим проjектима, навео jео jе Oбрадовић у писаноj изjави медиjима.

 

 

Oн jе додао да су броjне монтиране афере урушиле углед воjног позива и да jе велики броj измишљених оптужби деградирао воjничку част српског воjника.

 

 

„Mлади мушкарци више не служе редован воjни рок и остаjу без икакве воjне обуке. У наjважниjоj фази пунолетства и сазревања младићи прескачу jедну од наjважниjих школа живота – воjничку“, каже Oбрадовић коjи оценуjуjе и да jе геополитичко време изнова турбулентно у читавоj Eвропи и свету, а самим тим и на Балкану.

 

 

Kако jе навео, то су све разлози зашто jе потребан повратак редовног служења воjног рока.

 

 

„Aли, има jош jедан и пресудан разлог зашто ово тражимо: да би мушкарци поново постали мушкарци, да мушкарци не би били млитавци већ мушкарци. Нема дефинитивног одрастања без служења воjног рока. Нема здравих стилова живота без редовног телесног вежбања“, нагласио jе.

 

Према његовоj оцени, нема самоодбрамбене моћи jедне државе без воjне обуке и респектабилне воjне силе.

Тагови: