«Владе падале због много мање људи на улицама»

 

E86A608C-9DEB-45A5-B52B-8772C2316008_mw1024_s_n

 

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић рекао је да власт у Црној Гори страхује од нових протеста у Подгорици.

 
Осим тога, он је навео да ДФ неће разговарати са премијером Милом Ђукановићем и председником Скупштине Црне Горе Ранком Кривокапићем.

 

 

Он је синоћ на скупу у Дому културе у Бару навео да «причу за лаковерне» представљају очекивања да ће до испуњања захтјева опозиције доћи након дијалога у Скупштини.

 

 

Мандић је истакао да су владе у Македонији и Румунији пале када је на улице Букурешта и Скопља излазило много мање људи него у Подгорици.

 

 

“Неће нам одређивати пут они који у иду у амбасаде да питају ‘да ли лево или десно’. Наш пут није одређен ни у једној амбасади или неком центру ван Црне Горе, наш пут је слобода”, поручио је Мандић.

 

Лидер Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић је организаторима новогодишњег концерта у Подгорици поручио да га «слободно откажу, јер ће свирати ДФ».

 

 

Потпредседник парламента Црне Горе Бранко Радуловић позвао опозицију да се прикључи протестима.

 

 

“Опозиционари који до сада нису били са нама треба да имају четири ствари да би нам се придружили. Да имају петљу, чист образ, морал и да не деле људе по заставама. Треба да имају памети”, рекао је Радуловић.

 

 

Функционер ДНП-а Предраг Булатовић истакао је да ДФ неће водити јалове дијалоге, наводећи да неће ником дозволити да разводни енергију народа која се подигла на највиши ниво.

 

 

Након скупа ДФ-а организована је протестна шетња од Дома културе у Бару до храма Светог Јована Владимира, на којој је учествовало више стотина грађана.

 

b92

Тагови: ; ;