Млади окупљени око организације Слобода тражи људе данас су покренули иницијативу за смјену директора Управе полиције Славка Стојановића и Министра унутрашњих послова Рашка Коњевића.

 

12208689_10208322766286508_1677253153174194427_n

 

„Овом иницијативом желимо да подсјетимо црногорску јавност да је Министар унутрашњих послова Рашко Коњевић и сам недавно изјавио да уколико се утврди да је полиција прекорачила своја овлашћења, спреман је да поднесе оставку. Данас након свих дешавања које смо имали након протеста гђе је евидентно примијењена полицијка тортура према грађанима, јасно је да Министар унутрашњих послова заједно са директором полиције сноси највећу одговорност за незаконито поступање. Управо из тога разлога смо и покренули ову иницијативу да уз подршку грађана тражимо хитну смјену одговорних лица“ казао је Никола Бајчетић.

 

Они су данашњим перформансом кренули са петицијом подршке потписа за смјену Коњевића и Стојановића, а кроз изложбу фотографија на којима се налазе повријеђени грађани који су били жртве полицијске бруталности током протеста Демократског фронта 24. октобра, како наводе, «подсјетили црногорску јавност зашто су Коњевић и Стојановић одговорни за претходна дешавања».

 

Извор: Вијести

Тагови: ;