МОСКВА – Сви системи на палом руском авиону су били у функцији пре него што се чула неидентификована бука после чега је престало снимање црних кутија.

 

doc6my0jpmngeulkl5t9mr_800_480

 

То је објавио руски Међудржавни комитет за авијацију, после прелиминарних анализа снимака са црних кутија пронађених на месту пада Ербасове летелице.

 

У саопштењу се наводи да су анализирани снимци са обе црне кутије, као и снимач гласа из кокпита авиона.

 

„Црне кутије су прекинуле снимање на висини од око 9.400 метара, а до тог момента лет се одвијао по плану и није било информација о било каквом системском или механичком квару на авиону“, стоји у саопштењу.

 

Авион компаније Колавија се срушио на Синајском полуострву са 224 путника и чланова посаде, а руски и египатски званичници су затим саопштили да је летелица пала због механичког квара.

 

Ипак, британски медији су пренели да је вероватан узрок несреће експлозија унутар авиона, због начина на који се оплата авиона савила, према споља.

 

Одговорност за пад авиона су преузели џихадисти са Синајског полуострва, али за сада нема потврде таквих навода.

 

Ипак, британски медији преносе да су тајне службе пресекле комуникациони ланац џихадиста, наводно умешаних у трагедију, уз наводе да су они говорили енглеским језиком, на британском акценту.

 

Извор: Правда

Тагови: ;