Омладина Демократске странке Србије протествовала је испред украјинске амбасаде због стављања на „црну листу“ челника Патриотског блока и других истакнутих појединаца који су посетили Крим.

 

12189166_10208349341598990_8329307869047545077_n

 

Чланови Омладине ДСС симболичном акцијом исказали су негодовање због деловања украјинских политичара и институција које се обрачунавају са српским држављанима, али и са грађанима који живе у Украјини, саопштила је Драгана Трифковић.

 

«Неприхватљиво је да нас на „црне листе“ стављају они који укидају руски језик као званични, иако 70% грађана Украјине њиме говори, који забрањују проруске партије. Насилни долазак на власт уз помоћ обојене револуције, уз рушење легалне и легитимно изабране власти на демократским изборима, изазивање грађанског рата и гранатирање градова, села, болница, школа нису и никада неће бити блиске Демократској странци Србије. Јасно је да све то не би могли да раде без отворене подршке западних центара моћи, који са овом наметнутом украјинском влашћу желе да се обрачунају са Русијом и увуку је у братоубилачки рат.

 

«Украјина је наша братска, православна земља и наша акција није никако усмерена против украјинских грађана. Наша акција је усмерена против данашњих проамеричких и проевропских лидера Украјине, за чије вредности сматрамо да су неприхватљиве у 21.веку.

Тагови: ; ;