Испред Амбасаде Руске Федерације у Београду одржан је скуп захвалности Руској Федерацији поводом њене снажне подршке на Генералној скупштини УНЕСКА.

 

срби-и-руси-2-1024x576

 

Грађани Србији окупили су се да изразе захвалност државном руководству Русије које се дипломатском активношћу супротставило намери поједини западних моћника да српску културнун баштину на Косову и Метохији предају тзв. држави Косово.

 

Председник Српског сабора Заветници обратио се речима да је Руска Федерација у шест месеци два пута суштински одбранила српске националне интересе: први пут сречавајући доношење срамне Резолуције о Сребреници у СБ УН и други пут спречавањем да тзв. Косово постане чланица УНЕСКО!

 

“Руска Федерација и лидер слободног света, Владимир Владимирович Путин поручују нам да свет више није униполаран, да се геополитичке прилике мењају и да је време са савез са Русијом, која је још једном показала да је уз Србију у најтежим тренуцима!”, истакао је Стаменковски.

 

Након његовог обраћања делегацију Српског сабора Заветници примио је ЊЕ Александар Васиљевич Чепурин, коме су представници руководства покрета уручили писмо и захвалницу за подршку у очувању српске духовне и културне баштине.

 

Амбасадор Чепурин изашао је да поздрави окупљене који су га дочекали аплаузом.

 

конференција

 

Портпарол Српског сабора Заветници, Милица Ђурђевић, обратила се скупу и истакла да су Срби у својој историји ропства увек имали светионик слободе – Пећку патријаршију, а захваљујући Руској Федерацији и земљама које поштују међународно право Срби и даље имају Пећку патријаршију!

 

“Многи се хвале да имају пријатеље, али ми имамо браћу и дошли смо овде да кажемо СПАСИБО у име Срба на КиМ који поново имају наду, али у име Срба из Подгорице, Бања Луке, са Романије, Херцеговине, Куманова, у име српске дијаспоре. Хвала вам у име мале Милице из Призрена, хвала Вам у име преко 2000 цивила који су погинули током НАТО агресије да би се Србија изборила за Резолуцију 12 44, коју данас многи заборављају, али је Русија брани!”, истакла је Милица Ђурђевић. Катарина Комазец прочитала је писмо захвалности  РФ, а појединачно се у име Заветника захвалила и осталим државама које су гласале против уласка тзв. Косова у УНЕСКО —

 

Скупу су присуствовали представници и других партија и организација, међу којима је председница ДСС, Санда Рашковић Ивић, која се обратила речима да су они који су хтели да отму српске светиње из Париза отишли повијеног репа. Она је нарочита истакла да режим у Србији нема заслуге, већ да читаву захалвност што тзв. Косово није постало чланица УНЕСКА дугујемо Руској Федерацији и пријатељским земљама.

 

Извор: Заветници

 

 

Тагови: ; ; ;