Доњецк, 10. новембра – ДНА (Доњецка новинска агенција). Кијевске снаге су покушале да пробију линије одбране Народне војске. О томе је ДНА данас обавестио градоначелник Алексеј Грановски.

-2-10-2015-58

 

„Рано јутрос су ОСУ опет нарушиле договор о прекиду ватре, а око сат времена су покушавали да крену у пробој“, — саопштио је градоначелник.

 

По информацијама које је он изнео, украјинске снаге су у току напада користиле „тешко и лако наоружање“. Грановски је додао за сада нема информација о могућим цивилним жртвама и штети на стамбеним објектима.

 

Дебаљцево је ослобођено од украјинских окупаната 18. Фебруара 2015. Током повлачења су ОСУ уништиле већину комуникација са градом, укључујући и највећи железнички чвор у Донбасу. Разрушено је око 80 посто објеката. Власти ДНР су објавиле да је обнављање Дебаљцева један од њихових кључних задатака, па су тако радови на обнављању почели још 18. априла.

 

После ослобођења града туда је пристизала хуманитарна помоћ из свих крајева Доњецке народне републике и Руске федерације, а такође и од Међународног комитета Црвеног крста и других хуманитарних организација. По хитном поступку су у граду обновљени системи за комуникацију, почео је ремонт болница и железничких чворова. Спроведен је такође и процес потпуног разминирања града.

 

ДАН

Тагови: ; ;