МОСКВА – Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова оценила је да су Сједињене Америчке Државе постале таоци сопственог модела изолације Русије.

 

630c14cd63d82048bc5dfecaf29c0f57b40e3203

 

„Од Американаца ништа не желимо. У већој мери, они су ти који желе нешто од нас, судећи према бројним позивима на високом министарском нивоу које сада добијамо”, — рекла је она за данашњи број листа „Комсомолскаја правда”.

 

„Шта више, амерички званичници нас зову буквално свакодневно”, — рекла је Захарова додајући да су САД постале жртва модела које су саме измислиле.

 

„С једне стране, изолација Русије коју су намеравали да спроведу очигледно није успела. С друге стране, они су једнострано обуставили сарадњу у свим областима оставивши отвореним само један канал — преко министарства спољних послова”, — рекла је она.

 

„А сада, постоји толико ствари које траже решење али не постоје канали за то”, — додала је Захарова.

 

„Они су их затворили сопственим рукама. А сада зову министарство спољних послова за све проблеме. Мислим да они схватају да њихова стратегија можда нигде не води. Немогуће је говорити о изолација земље коју признајете за највећег играча када су у питању међународна питања”, навела је Захарова.

 

„Нажалост, неке међународне замисли им не дозвољавају да трезвено посматрају ситуацију”, истакла је она, а пренела руска агенција Тас.

Танјуг

Тагови: ;