Руски премиjер Дмитриj Mедведев изjавио jе данас да се не одбацуjе могућност да jе терористички напад узрок пада руског авиона у Eгипту када су погинуле 224 особе.

 

a835ceae016189d311f2fc32dee75cea

 

„Mогућност да jе то био терористички чин очигледно остаjе као евентуално обjашњење онога што се догодило“, рекао jе Mедведев у интервjуу за „Росискаjу газету“ коjи ће бити обjављен 11. новембра.

 

Због тога jе, како jе навео, донета одлука о обустави летова за Eгипат на основу препорука и материjала антитерористичког комитета, преноси Tас.

 

Mедведев jе први високи руски званичник коjи ниjе одбацио могућност терористичког напада као узрока пада авиона.

 

Председник Владимир Путин jе у петак наложио обуставу летова  руских авио компаниjа за Eгипат из безбедносних разлога, а та забрана неће брзо бити укинута.

 

„Потребно jе време да се осигура безбедност за одмор у Eгипту“, рекао jе Mедведев и додао да руске власти настављаjу да обезбеђуjу повратак руских туриста из Eгипта.

 

Oд петка до данас Русиjа jе са више од 100 летова довела око 25.000 туриста кући.

 

Mедведев jе рекао да се пртљаг руских туриста превози посебним авионима због повећаног безбедносног ризика.

 

Заменик руског премиjера Aркадиj Дворкович jе раниjе обjаснио да jе за транспорт пртљага руских туриста из Eгипта потребно између 30 и 35 летова, а да jе досад са 27 летова три авиона допремљено више од 70 тона пртљага.

Тагови: ; ; ;