БЕОГРАД — Председник Руске Федерације Владимир Путин упутио је председнику Републике Србије Томиславу Николићу поздраве и позив да ускоро посети Русију, саопштила је Прес служба председника Републике.

 

67209_vest_Николић-одликовао-Путина-највишим-српским-орденом

 

Поздраве и позив Путина председнику Сурбије пренео је данас амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин.

 

Детаљи посете председника Николића Русији биће, како се наводи, утврђени почетком децембра, када у Београду буде боравио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров. Председник Николић је захвалио амбасадору Чепурину на томе што је Русија јуче приликом гласања у Генералној конференцији Унеска о чланству такозване „Републике Косово” у тој организацији, још једном показала да је искрени пријатељ и савезник Србије.

 

Он је посебно истакао да је добро што није дошло до апсурда и преседана да такозвано „Косово”, које није међународно призната држава, постане члан ове организације, јер би то унело нове поделе и отворило врата потпуној политизацији Унеска.

 

Председник Републике и амбасадор Руске Федерације договорили су и детаље посете Љубове Николајевне Глобове, директорке Россотрудничества и координаторке Русије у пројекту осликавања храма Светог Саве у Београду.

Танјуг

Тагови: ;