Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин изјавио је да су Срби, њихово руководство, дипломатија, Српска православна црква и српска младост учинили да се јуче у Паризу деси немогуће и изборили се да самопроглашено Косово не постане члан Унеска.

 

4

 

„Косово и Метохија је колевка српске државности и духовности. Проблем је у финансијском и моралном потхрањивању сеператизма споља. Видели смо то и у Чеченији. Сада је Чеченија просперитетан и неотуђив део Русије“, рекао је Чепурин.

 

Чепурин је примио делегацију Српског сабора „Заветници“, који су посредством њега упутили писмо захвалности патријарху московском и целе Русије Кирилу, председнику Русије Владимиру Путину и руском народу за несебичну подршку српском народ и држави у борби против пријема Косова.

 

Погледајте видео скупа.
Чепурин је посебно захвалио „Заветницима“ и младим људима у Србији што су дали све од себе да спрече пријем Унеска и што су, како је рекао учинили да постану и остану „чувари оног што је сила хтела да отме српском народу“.

 

„Русија ће се увек трудити да подржи Србију, баш као сада, пре десет, седамдесет, пре 200 година“, поручио је Чепурин и истакао да је јуче потврђено да реч „немогуће не постоји ни у српском језику“.

 

Он је оценио да резултат гласања у Паризу појачава ставове Београда у разговорима са приштинским властима и да је то шанса за Београд.

 

Према његовим речима, Резолуција Савета безбједности 1244 и Устав Србије остају полазне тачке на којим ће Београд да решава „косовски проблем“.

 

Руски дипломата је нагласио да исход гласања у Паризу и чињеница да иницијатива Велике Британије да се у УН донесе резолуција о Сребреници указују да се свет мења.

 
(Ало.рс)

Тагови: ; ; ;