Чим добијемо потребан одговор од Међународне асоцијације атлетских федерација (IAAF), одузећемо и прерасподелити медаље руских спортиста за које постоји сумња да су употребљавали допинг, изјавио је председник Међународног олимпијског комитета.

 

TASS_3519747-pic4_zoom-1500x1500-44231

 

У Женеви је 9. новембра одржана прес-конференција Светске антидопинг агенције (WADA), на којој је независна комисија ове организације оптужила Русију за бројна кршења антидопинг правила и препоручила Међународној асоцијацији атлетских федерација (IAAF) да руским атлетичарима ускрати учешће на такмичењима под њеним покровитељством, укључујући и Олимпијаду 2016. године.

 

Поред тога, Светска антидопинг агенција сматра да је министар спорта Виталиј Мутко био упознат са бројним манипулацијама које се врше са допинг тестовима и да је руска Федерална служба безбедности прикривала системску употребу допинга у Русији.

 

Руски министар је обе оптужбе одбацио и изјавио да проблеме са допингом нема само Русија и да изолација земље неће ништа решити. Међународна асоцијација атлетских федерација је затим Руској атлетској федерацији дала недељу дана да одговори на ове оптужбе

Тагови: