Украинска политика сваки дан изнова зачуђује свет новим идејама и изјавама — губљење времена узалуд. Уместо да изгради демократско друштво након прошлогодишње «еврореволиције», Украина се на очиглед свих претвара у оличење неспособног и корупционог режима који је у потпуном хаосу.

 

2971

 

Нови пројекат под називом «Морски зид» је смишљен да заштити лучки град Мариупољ на Азовском мору. Он је представљен убрзо након другог, нашироко рекламираног пројекта «Велика украинска стена», који никада није изграђен.

 

Кијевски сајт politnavigator пише да, по речима представника Државне граничне службе Украјине Олега Слободиана, нови пројекат предвиђа изградњу једног броја утврђених објеката дуж обале.

 

3150199482e3e7d195f8a4ecebb

 

«Такозвани «Морски зид» је Влада већ одобрила. Састојаће се од низа утврђења, чија је сврха да контролишу приобалну зону и да, у случају напада са мора, задрже непријатеља до доласка наших главних снага. Биће изграђен на обали Азовског мора», рекао је Слободиан.

 

Рокови за изградњу и цена подухвата нису обелодањени, али се очекује да ће «зид» бити за Кијев неисплатив и бескористан као што су то и недовршене зграде на копненој граници.

 

 

Тагови: ;