Американци трљају руке од задовољства у нади да ће испровоцирати Русију са обарањем руског авиона у Египту и тако оправдати своје петљање у сиријски «гордијев чвор».

 

560bb9ad512ec_1443609005

 

Кажу амерички «експерти» да је у авиону била бомба коју је унио припадник «Исламске државе» (ИД).
Чак и ако је то била бомба тзв. «ИД-е», ту су многи имали прсте а најмање гомила пустињских бандита који немају везе са исламом.
Сад се уствари види зашто су започела «арапска прољећа». Наслућивало се али сада се тачно зна и ко их је започео. Америка је започела «револуцију» која је довела до контрареволуције и анархије.
Циљ свега је било ово што имамо данас.

 

Сирија.
Нафтом богата, довољно нестабилна, савезник Русије, без јаке оружане силе, граничи са свим жариштима сукоба на Блиском истоку, Сирија је била идеална мета.

 

Зашто не у Саудијској Арабији гдје је ислам екстремнији од онога у Сирији? И Бин Ладен је био поријеклом Саудијац. Не може, Арабија је савезник Америке, а могла би још добро послужити. Зашто тако жестоки сукоб није био у Либији која такође није била амерички сателит? Не може, у Либији нема руске војне базе. То је тај разлог можда и најважнији. Руска војна база у Тартус.
Од свих арапских држава, међу којима има и јако екстремних али које су амерички савезници, најзлогласнија терористичка организација се јавља у Сирији, руском савезнику. И види молим те, шта се ту све накупило.
Амери испровоцирају рат у Ираку, засипајући свијет глупостима о терористичкој пријетњи, хемијском оружју (то што су они бацали на Србију 1999., то су биле бомбоне и чоколаде), …
И онда кад су нашли за згодно, сукоб су пребацили у Сирију, у којој се ето «случајно» налази и руска војна база.
Ех, ти агресивни Руси.
Базу је требало угрозити ширећи сукоб, и испровоцирати Русију. А за то је требало створити пријетњу.
Требало је створити нешто као ИД и онда мудровати о «људским правима». Требало је створити злогласну организацију која ће једном за сва времена свијету показати да се против исламског тероризма морамо ујединити сви, наравно под америчком заставом.

 

Као да сам то већ гледао, … «Дан независности», «Дубоки удар», «Дан послије сутра», «Дан кад је Земља стала», … Само што сада пријетња нису ванземаљци, ни метеор, ни клима, а није ни Земља. Него гомила пустињских бандита у новим «Тојотама». Било је пожељно да та гомила буде што екстремнија, да би свијет било што лакше увјерити у потребу «уједињења».
Зато снимају масакре и злочине, шире причу и отворено пријете. У то вријеме долази до егзодуса избјеглица из Сирије ка Европи. Границе прелазе насилно, уз хаос, без докумената, … Неки од њих успут без страха остављају доказе ко су. Велики број тих људи су прерушени терористи упућени у Европу са циљем изазивања хаоса, страха и анархије.
Европа је за Америку одувијек била конкуренција коју је требало држати на ланцу, довољно јаку да се супростави Русији али и слабу да не угрози америчке интересе. Водећи европски политичари су плаћени, да би радили како им каже Вашингтон. И онда опет та Богом «блесирана» Америка испливава са својом «спасоносном» идејом.
Америка.
Држава која је засрала гдје год је могла, при том оставила хаос и побила милионе људи.
Држава за коју цијели свијет зна шта ради, и зашто, и без које на Земљи не би било рата, држава на чијој новчаници уз гомилу, благо речено, узнемирујућих мотива јасно пише, «Новус ордо сецулорум» (Нови свјетски поредак), … зар треба још нешто рећи?
Е, та држава долази на компликовану и сумњиву идеју наоружавања «умјерене опозиције», а која би се при том борила и против Асада и против ИД.
У том случају то би требала бити значајна војна сила јер ИД има око 30000 људи плус сиријска војска.
И тако кажу у Вашингтону, обучавамо 70 припадника умјерене сиријске опозиције.
Сјајно, ако тако наставите, потребан број људи обучиће те за 100 година.
И онда јављају, «сиријска умјерена опозиција предала је Исламској држави велику количину оружја,» … ???
Па ти што су били на обуци могли су бити само будући «официри» ИД, то је јасно.
Америка се понаша као луди ватрогасац. У једној руци држи баштенско цријево из ког вода цурка.
Ватрогасац слијеже раменима, и виче, «Не може јаче, шта чекате, помозите!»,а у другој ватрогасни шмрк, прикључен на цистерну керозина са притиском од најмање 30 атмосфера.
Види Русија да је враг однио шалу и крене орати како и треба.
Али јавља се Америка и «сателити», као глас савјести, «па немојте баш тако јако и дубоко».
Асад је звао Русију у помоћ, Амере нико није звао и речено им је, да немају право долазити.
Америка је увијек и радила против међународног права.
Русији је вода дошла до грла и мора се бранити јер ИД би преко Турске могла осванути и сјеверније. Русија у складу са међународним правом превентивно делује у Сирији, штитећи своје интересе и свог савезника. Шта је Америка по свијету радила у задњих 70 година, здравом разуму је нејасно.
Ако су хтјели да униште ИД, шта су досада предузели по том питању? Или шта раде сада у Сирији, ако не желе сукоб са Русијом?
Америчка ароганција и глупост већ деценијама кува ову «чорбу», по зна се чијем рецепту, а са циљем успостављања новог свјетског поретка. Е, сада такво стање прелази у стање шизофреније.
Та и таква Америка тежи стварању тоталног хаоса при том не марећи за то како ће се на свијет одразити то што је никнуло из сјемена које Америка тако брижно залива. Америку не занима колико је реална могућност да смо на корак до глобалног сукоба, на корак до Трећег свјетског рата.
Свидјело се то некоме или не, али слике из прошлости, из Хирошиме и Нагасакија, би могле врло брзо постати и наша садашњост, али без будућности.

 

Славиша Митровић

Тагови: ; ; ;