Неправилно је писати да је примирје на граници пропасти. Оно се нарушавало многократно, а житељи Доњецка о томе знају најбоље. Њихов миран живот се завршио и једва да је почео да се обнавља. И сада,на прагу зиме, они ће морати поново да се скривају у тамне и влажне подруме. Криминалци који се налазе на власти у Кијеву неће их оставити на миру.

georgia_large

 

У току последње недеље,вести су препуне извештаја о непрекидним обстрелима насеобина. Обично гађају цивилне објекте,не интересујући се о последицама својих акција. Что се тиче монитора-а ја имам у виду пре свега КЕБС, они су слепи на сва догађања и при том окривљују искључиво народну милицију.

 

Још један доказ да је примирје завршено је јучерашње заседање украјинског Савета националне безбедности на којем је Порошенко дао наређење да армија убија људе у случају «самозаштите». Овде није могуће определити да ли је у питању самозаштита или су намерени да без провокације гађају цивилне објекте.

 

Примирје ја весник мира. Оно значи потпуно прекраћење свих војних дејстава. А када врховни командант даје наређење својој војсци да употребљава ватрено оружје — о каквом миру може бити говора?

 

Јуче је укро армија нанесла удар по Кијевском рајону Доњецка. Деветоспратница у улици Взлетнаја је изгорела. Један житељ је погинуо, а двоје су тешко рањени. Од кога су се «храбри» заштитници штитили? Од обичних грађана чија је основна кривица у томе што не воле нову кијевску власт?

 

Не тако давно, врхони командант е «независне државе» се хвалио примирјем на истоку, приписујући заслугу за примирје себи самом. Треба бити циник до краја, хвалећи се миром док његови «вазали» продужавају да убијају мирне житеље.

 

Запањује чињеница да су за време АТО хиљаде «патриота» дали своје животе за човека којег они абсолутно не интересују,а на њиховим местима појавише се други,не мање глупи, спремни да штите интересе разбојника и убице. Зар се ником од њих није појавила мисао да су обично топовско месо у служби бизнисмена, а нарочито Порошенка?

Тагови: ;