Портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков је рекао да су руски борбени авиони 11-12 новембра обавили 107 летова у Сирији, током којих су срушили 289 објеката терориста.

 

1443619782_1

 

«11 и 12 новембра су авиони обавили 107 летова, током којих је уништено 289 објеката у провинцијама Алепо, Дамаск, Идлиб, Латакиа, Хама, Дара и Хомс, Дејр ез-Зор.»

 

До сада су се, према извештајима Министарства одбране, удари углавном спроводили у шест провинција, а сада су проширени на осам.

 

По генераловим речима, напад је резултирао уништењем 184 утврђења и одбрамбених позиција терориста, 50 упоришта са војном опремом и наоружањем и 34 командна пункта.

 

Ликвидировано је 16 складишта муниције и горива, три терористичка кампа за обуку и две фабрике за производњу муниције и импровизованих експлозивних направа.

 

Такође, представник руског Министарства одбране је рекао да је руски бомбардер Су-24М уништио инжењерске објекте «исламске државе» и складиште муниције у сиријској провинцији Хомс.

 

«На подручју покрајине Танијат ер-Руџма, провинција Хомс, бомбардер Су-24М је сравнио са земљом милитантну испоставу ИГИЛ. Као резултат директног поготка, уништене су грађевинске структуре терориста, три минобацачка гнезда и складиште муниције. «

Тагови: