Једва се загрејао, ноћи су хладне боже саћувај још и киша нека сипи никако да престане, и на све то крене и ветрић. Ситуација се мало усложњава, боји иду и даље и то појачаног интензитета. Углавном су око Доњецка и то у реонима Пески и Спартак.

 

11825624_398973006958842_400475364187161779_n
Горловку бију и даље и добијају достојан одговор, у борбу се укључила артиљерија.
Колико је извесно, нисам био али од наше разветке, са тог терена укро-фашисти су поново офирмили 55у бригаду и дошли су у близину Горловке са већом количином ВБРа или како их овде зову «Градима».
Такође на Старомихајловки се несмирује, и код нас има повређених али мало у односу на њихове губитке јер се труде да заузму насе положаје пешадијом а то им , никако али баш никако неполази за руком.
Сад кад сам стигао на штаб, рекоше ми да су укропи јуче објавили да је заузета стратешки важна тачка код Горловке, међутим Зајцево нису заузели.
Види се да су им дошли саветници из Хрватске које су дуго најваљивали и кренули су са шитмом као што је био за време акције «Олуја», прво су почели артиљеријом у Зајцеву тући по школи која је у то време радила. Срећа је па су учитељи а и деца били пробрани јер су већ навикли на те ситуације од првог таласа се сакрили под клупе а затим напустили школу .
Затим село мислим да се зове Ждановка које се налази у «буфер зони» значи ни њиховој ни нашој, и тамо нико не треба да залази, ушли су и протерали цивиле из својих домова само са стварима на себи. Вероватно ће да се правдају да то не ради украинска армија него да су то каратељни батаљони како их овде зову или би их могли назвати по њиховим идолима, СС батаљони украинске армије и чисто сумњам да нераде по наређену.
То би требало да заплаши народ да крене да беже , па за њима војска али им баш није пошло за руком јер су добро добили тамо.
Затим јо нешто сам приметио синоћ, усред бомбардовања наших позиција, један део артиљериских пројектила је полетео према њиховим позицијама на пар километара удаљености. Они буквално артиљеријом гађају једни по другима, није то ништа ново јер иде борба за за своје криминално место међу тим групама, «Прави сектор», «Азов», «Ајдар», али сад је то било озбиљније. Има две могућности , прва је да је у току заузимање својих позиција да се покаже ко је јачи, а друга по мени реланија у светлу дешавања задњих дана би била да су довели посматраце ОБСЕа на своје позиције и да су затим сами себе тукли артиљеријом како би окривили нас, незнам зашто им је то и потребно пошто шпијуни ОБСЕа и онако раде за њих. Очигледне артиљерске нападе само попису у своје свеске али никад неоптуже уркопе за то иако је то сасвим јасно.
А такође и сваки дан Басурин објављује где смо нашли њихове артиљериске позиције, и они једноставно могу да зађу по тим кооординатама и да се увере да фашисти нису одвели технику. Међутим они то не раде јер сви ми добро знамо да и једни и други раде за Американце.
Кажу, не треба зелети никоме зло, међутим већ су ми толко својим дебилним возикањем и пописивањем цивилних жртава фашистицке артиљерије, досадили да бих искрено волео да се нешто замере својим другарима са друге стране и да им баце један пакет ракета «Града» на хотел где се налазе. Толика су ђубрад да им од срца зелим да кад дође време да умру да умру у најгорим мукама. Извињавам се, што тако реагујем али кад знас да спијуни сетају и ниста нераде , а несмес им ниста онда берем могу да написем своју муку.
Инаће сви наси момци су добро што је најважније .

Тагови: ; ; ;