Председник Србије Томислав Николић захвалио је данас за помоћ коју Руска Федерација пружа српском народу при изградњи Храма Светог Саве и оценио да је то још један доказ великог пријатељства две земље.

 

hram1

 

До 2019. године биће завршене прва и друга фаза на изради мозаика у Храму Светог Саве у Београду, када се обележава 800 година аутокефалности Српске православне цркве, саопштено је данас после сусрета Николића са директорком руске федералне агенције „Росотрудничество“ Љубов Николајевном Глебовом.

 

Глебова је задужена да директно води израду мозаика у Храму Светог Саве. Николић је током данашњег сусрета истакао да му је веома драго што је Глебову именовао председник Русије Владимир Путин јер то најбоље гарантује да ће посао бити ефикасно обављен.

 

Она је рекла да је јуче имала прилику да се на лицу места упозна са динамиком радова на изградњи Храма Светог Саве и обавестила Николића да су са руске стране већ именована сва одговорна лица за реализацију израде мозаика, саопштено је из Председништва Србије.

 

Како је истакла, руска компанија „Гаспромњефт“ донирати четири милиона евра за радове на Храму.

 

(Срна)

Тагови: ; ; ;