Бивши амбасадор Србије у Француској Радомир Диклић оценио је да ће терористи након напада у Паризу покушати да дестабилизују и остале европске земље укључујући, можда, и Србију која се налази на балканској рути миграната.

 

Теракт-в-Париже-14.11.2015-фото-11

 

„Видео сам цитат једног терористе који је викао ‘Алах је велики. Ово вам је за Сирију’. Није Француска једина која интервенише у Сирији, пуно земаља из Западне Европе има тамо неке своје јединице. Они ће покушати на сваки начин да дестабилизују и било коју другу европску земљу, укључујући, на жалост и нас”, рекао је Диклић за РТС.

 

Према његовој оцени, Србија је на „тзв Балканској рути миграната где међу њих мозе свако да се умеша”.

 

Диклић је рекао да су прошлогодишњи напади на сатирични лист „Шарли Ебдо” представљали кулминацију напада терориста на институције, симболе, а да се након серије напада у Паризу претходне ноћи види да се ради о потпуно новом развоју догађаја.

 

„Ово је сада чист тероризам да би се терорисао народ, да би се људи уплашили и да би се показало да је држава слаба и да они могу да ударе где хоће”, поручио је Диклић.

 

Он је рекао да у Француској живи доста људи из Африке, Азије, Блиског Истока који су француски држављани и да су многи од њих, нарочито млади, фрустрирани, што је полодно тле за терористе да посеју семе зла.

Танјуг

Тагови: ; ; ;