Jедан од терориста осумњичених за напад у Паризу A. A. регистрован je на граничном прелазу Прешево 7. октобра ове године, где је формално и затражио азил.

migranti-presevo

Проверама је утврђено да се подаци А. А. поклапају са подацима особе која је 3. октобра идентификована у Грчкој. За овим лицем није била расписана Интерполова потерница, саопштио је МУП.

 

«МУП Србије наставља сарадњу са безбедносним службама Републике Француске», наводи Министарство унутрашњих послова.

 

Лист Блиц је у данашњем броју објавио фотографију пасоша једног нападача, на којој се види да је у питању Ахмед Алмухамед. На основу пасоша, француске службе безбедности, како пише Блиц, затражиле су помоћ од колега из Србије, које имају најкомплетнију базу података о мигрантима на балканској рути.

 

Грчка полиција саопштила je јуче да је А. А. млади мушкарац који је на острво Лерос стигао са групом од 69 избеглица и који је тамо идентификован отиском прста, према правилима ЕУ.

 

Власник сиријског пасоша нађеног у Паризу је 8. новембра регистрован и у прихватном центру у Опатовцу, пише Вечерњи лист, позивајући се на неколико извора у Загребу.

 

Како се наводи, хрватске власти су га пропустиле јер за њега није било никаквог «аларма», то јест Интерпол га није означио као сумњивог.

 

РТС

Тагови: ; ; ;