Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин каже да од укупно 490.000 избеглица које су прошле кроз Србију, никако није могло да се провери да ли је неко од њих терориста.

 

Александар Вулин је рекао да је тешко знати да ли је неко међу пристиглим мигрантима терориста, с обзиром на то да многи од њих немају никаква документа и не налазе се на Интерполовим потерницама.

 

«Ни за кога од њих не може се са сигурношћу знати ко су и одакле долазе и да ли су они ти за које се издају, да ли су им документа одговарајућа», рекао је Вулин новинарима.

 

Према његовим речима, они најчешће и немају никаква документа јер, како је додао, нема више држава из којих долазе.

 

Вулин је рекао да се мигранти за које се претпоставља да су учествовали у нападу у Паризу, а који су прошли кроз Грчку и Србију, не налазе ни у једној бази података, тако да Србија никако није могла знати да ли они представљају опасност.

 

Министар је, такође, рекао да је Србија њих ипак евидентирала, као што евидентира све избеглице које пролазе кроз нашу земљу и да је тако Министарство за рад показало да је и у толикој маси успело да их све региструје и показало да зна да ради свој посао.

 

aleksandar-vulin-1357633830-240561

 

Како каже, сви који пролазе кроз Србију се региструју, фотографишу и узимају им се одговарајући подаци, а то је једино што ми можемо да урадимо у оваквој ситуацији.

 

Вулин је поновио да ће бити појачане мере безбедности на граници и да ће контроле бити дуже и да ће их обављати више људи, као и да је држава све урадила да избегне потенцијално угрожавање безбедности у мигрантској кризи.

Тагови: ; ;