Француски борбени авиони извели су вечерас досад наjобимниjи напад на мете Исламске државе у Сириjи, два дана после терористичких напада у Паризу, а током удара уништени су командни центар и камп за обуку екстремиста, саопштило jе Mинистарство одбране.

 

920x920 (1)

 

ПAРИЗ — француски борбени авиони извели су вечерас досад наjобимниjи напад на мете Исламске државе у Сириjи, два дана после терористичких напада у Паризу, а током удара уништени су командни центар и камп за обуку екстремиста, саопштило jе Mинистарство одбране.

 

На мети напада нашла се Рака, упориште екстремиста коjе они сматраjу своjом престоницом.

 

У нападу, коjи jе истовремено покренут из Уjедињених Aрапских Eмирата и Jордана, учествовало jе 12 летелица, од чега 10 борбених авиона. Избачено jе 20 бомби и погођено jе 30 мета, пренеле су агенциjе.

 

Oперациjа jе покренута у сарадњи са америчким снагама и током удара погођени су командни и регрутни центар џихадиста, складиште мунициjе и камп за обуку бораца, каже се у саопштењу француског министарства.

 

У међувремену, из Париза jе саопштено да jе броj жртава напада у францускоj престоници и даље 129, а не 132 како су пренели поjедини медиjи.

 

Неспоразум jе настао када jе болничка администрациjа обjавила да су jуче преминуле jош три особе коjе су, међутим, већ биле урачунате у биланс жртава, навео jе Би-Би-Си. (ББЦ).

 

Kако се наводи, 80 повређених jе у критичном стању, а од њих су 42 и даље на интензивноj нези.

 

После напада, у болнице jе примљено 415 људи, од коjих jе 218 пуштено кући.

Тагови: ; ; ;